הכרת המחשב – כונן קשיח

כונן קשיח 

הכונן הקשיח נקרא גם ROM (Read Only Memory), כלומר קובצי קריאה בלבד. שם מאוחסן כל המחשב שלנו, הקבצים שלנו, התמונות שלנו. ברגע שאנו לוחצים דאבל קליק על הקובץ – הקובץ עובר לכרטיס הזיכרון מהפוסט הקודם (כרטיס RAM). 

ניכנס טיפה לתחום שהוא עולם ומלואו, לכן נשתדל מאוד לעשות סדר בדברים ונצלול לעומק העניין. 

כמה נפח צריך למחשב? שוב, תלוי בתוכנות. פה צריך לעשות ממש בדיקה מקיפה לפני הבחירה של כל התוכנות, ורצוי להוסיף עוד 50 Gb נפח נוסף (לתמונות, סרטונים וכו'). כיום בעידן העננים הטכנולוגיים, לא בטוח בכלל שצריך להשתגע עם נפח אחסון גדול למחשב. ניתן לרכוש מנוי חודשי וליהנות מנפח אחסון בענן. 

היתרון הוא שלענן צריך רק לזכור שם משתמש וסיסמה, ככה שאם אתם מחליפים מחשב – מורידים את תוכנת הענן דרך האינטרנט, ונכנסים עם שם משתמש וסיסמה. התוכנות הנפוצות הן: OneDrive של מיקרוסופט,  Google Drive של גוגל, Dropbox ועוד. ניתן להירשם בחינם עם נפח מוגבל של 5 Gb ולהוסיף בתשלום את הנפח שצריך. 

אני ממליץ להשתמש בעננים לקבצים האישיים (כגון תמונות, סרטונים משפחתיים וכו') 

קבצים שדורשים הגנת מידע חזקה, לא שמים על הענן!!! 

אבל המלצה נוספת, בד"כ כשמחליפים מחשב כדי להתחדש או כי נהיה איטי וכו', אני ממליץ להשתמש בכונן של המחשב הישן כתוספת נפח אחסון. 

עד לפני 10 שנים הכוננים הקשיחים היו בתקן דיסק ומחט, מחט הייתה "קוראת" את הדיסק ועוברת עליו (ממש כמו פטיפון). עם השנים נוצרה טכנולוגיה חדשה בשם SSD: Solid-State Drive, או בשפת הקודש: כונן שבבי. טכנולוגיה שמעתיקה את הקבצים בבום (יחסית) ומשפרת פלאים את המהירות שלו! ניתן לחפש סרטונים ביוטיוב הממחישים איך מערכת ההפעלה וינדוס עולה עם כונן קשיח של דיסק ומחט לעומת SSD. 

אגב, בעבר כשהייתי מבצע ללקוחות התקנת וינדוס, היה לוקח לי שעה וחצי לפחות עם הכונן מהסוג הישן. כיום עם SSD, תוך שעה אני מגיש להם מחשב מוכן כולל אופיס זום וכו'. מדהים. 

במחשבים נייחים, מחברים את הכונן עם 2 כבלים: ספק הכוח (חשמל) וכבל הנקרא SATA (קריאת הנתונים). 

את כבל ספק הכוח מחברים לחלק השמאלי של הכונן, את כבל הSATA– מחברים בקצה האחד לחלק הימני של הכונן, ואת קצהו השני ללוח האם. 

וממש ב3 השנים האחרונות, קם תקן חדש יותר, הנקרא M.2, זהו בעצם כונן שמתחבר על לוח האם באופן ישיר, ללא כבלים למיניהם, יתרונו, שהוא מדבר ישירות עם המעבד, כך שהוא יותר מהיר מהSSD-, וכמובן מחירו בהתאם… 

את הכונן מרכיבים בצורה הבאה: מניחים את הכונן כמו בתמונה הנ"ל (זווית של 45 מעלות), משכיבים אותה, ומבריגים את הקצה שלה במקום הייעודי. 

הקשר ללוח האם: ראשית, בד"כ אין הגבלת נפח בלוחות האם! ככה שהשיקול יהיה כמו שאמרנו בהתחלה – לפי הצורך 😊. צריך לוודא שאם הולכים על תקן M.2 לוודא בשם ה"תת" תקן שלו (יש SATA ויש NVME) וגודל הכונן הפיזי שלו (מידות). 

במארזים החדשים כיום יש מקומות ייעודים ונוחים לכוננים הקשיחים, ככה שמאוד נוח וקל לעבוד איתם במקביל. 

כמובן לא לשכוח לוודא כמה וואט צורך/ים הכונן/ים ולרשום על דף… עוד רגע ואנחנו כבר שם! 😊 

לשיתוף והדפסה:

אולי יעניין אותך גם...